frank hvam

Hvor meget kan man tjene på Standup?

Hvor mange penge kan men egentlig tjene på standup? Dette er et logisk spørgsmål som vi faktisk efterhånden er blevet stillet et par gange. Vi ved fra Mick Øgendahl, at man i den grad kan tjene gode penge når man er danmarks bedste komiker. Men så er der også de komikere i den anden ende af spektret, som knap nok tjener nok penge til at kunne leve af det.

Husk på, at det er meget få komikere ud af dem alle, som faktisk kan leve af deres “craft”. Det er de færreste, som faktisk bliver successfulde med det, og som kan levere show efter show og på den måde tjene kassen. Tænk på, hvor mange du kan komme i tanke om, som der nok kan leve af det.

Her kan nævnes kendte komikere såsom Rune klan, Mick øgendahl, Uffe holm, Ruben Søltoft, Simon Talbot, og så kan jeg stort set ikke komme på flere. Med andre ord er det meget få personer i Danmark, som kan leve af det, når man tænker på, hvor mange vi faktisk er i Danmark. Vi er jo omtrent de 6 millioner mennesker, og det vil sige, at der kun er omtrent 10-30 styks, som kan leve af det.

Derfor er ens odds meget dårlige til at leve af det, men heldigvis er der jo dem, som formår at kunne leve af det.

Tal fra Bt.dk nævner bl.a. at Casper Christensen i 2016 havde en ejenkapital på omtrent 26 millioner kroner. Her nævnes også, at Tobias Dyvad har haft et fantastisk første år med sit firma “Dybber”, som han har tjent mange penge på. Her har han tjenet lidt over tre millioner danske kroner på at underholde folk.

Det vil sige, at han i gennemsnit har fået omtrent 200.000 kroner om måneden i løn! Ikke dårligt af en standup komiker.

dybvad

Frank hvams firma KVABS APs, klarer sig også ret godt. Han har i sin formuekasse omkring de 13 millioner kroner. Han svømmer jo nærmest i penge!

Mick øgendahl kan også nævnes, som har et tocifret millionbeløb opsparet. Med sådan et beløb har han i den grad ro til at tage en slapper, komme på noget kreativt, og evt. tage en lækker ferie et sted hen. Det kører vidst virkelig for ham!

Det tager lang tid at gå fra begynder til pro

Men husk at bemærke, at det tager lang tid at gå fra begynder til at tjener styrtende på standup industrien. Man skal gå fra nybegynder til en legende, og det er nemmere sagt end gjort. De ovenstående navne har jo været i branchen i flere årtier, og det har ikke altid været lige let for dem. Det kan i den grad ikke siges at være en dans på røde roser.

Jeg forsøgte mig på et tidspunkt selv som standup komiker. Det var et liv med stress og ubetalte regninger. Det tvang mig ud i lån, hvor jeg her valgte de nemme lån. Du kan finde mine yndlings nemme lån her, hvis du selv står i samme situation.

Jeg håber du blev bare en smule klogere ved at læse dette blogoplæg. Held og lykke i fremtiden, og hvis dette blogindlæg har givet dig noget inspiration, vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet! Hav en god uge, min ven.